Környezetvédelmi rendezvénysorozat 2009

Környezetvédelmi rendezvénysorozat a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület szervezésében

KEOP-6.1.0-2008-0040

 

 A Keszthelyi Környezetvédő Egyesület 2008. december 15.-én tartotta nyitórendezvényét. Az előadást Dr. Zágoni Miklós a KvVM szakmai főtanácsadója tartotta a klímapolitika aktualitásai és a Nemzeti Éghajlatváltozási Program címmel.

2009. március 23.-án tartottuk 1. interaktív bemutatónkat Klímavédelem, Hulladékgazdálkodás, Komposztálás címmel. A diákok játékos formában kaphattak információkat a szelektív hulladékgyűjtésről, láthattak újrahasznosított műanyagból használati tárgyakat, valamint komposztálási szaktanácsadásban részesültek a látogatók.

A 2. interaktív bemutató kiállításunk 2009. május 27.-én kezdődött. Ezen a kiállításon a Környezetbarát otthon, energiatakarékosság, megújuló energiák témakörben tekinthettek meg napelemeket, napkollektorokat, ledes izzókat – amelyek napelemről működtek – az érdeklődők

2009. június 5.-én volt a keszthelyi Polgármesteri Hivatal dísztermében az általunk szervezett Nemzetközi Konferencia.

Másnap 2009. június 6.-án rendeztük meg az I Georgikon Futamot a város strand parkolójában.

2009. szeptember 18.-án Dr. László Ervin professzor Világváltás címmel tartott előadást a Balaton Színházban. A téma az éghajlatváltozás hatásai, következményei volt.

2009. október 2.-án a Városi Piacon Ételed az életed című programunk kihelyezett rendezvénye volt, ahol ökológiai termesztésből származó élelmiszerek bemutatója és kóstolója zajlott. Október 5 - 30 között a 3. interaktív kiállításunkat tartottuk.

2009. november 17.-én tartottuk zárórendezvényünket, amelyen összefoglaltuk az egy év eseményeit, és kiosztottuk az esszépályázat nyerteseinek a 3 db komposztládát.

 

A projekt címe: "Környezetvédelmi rendezvénysorozat a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület szervezésében"

Kedvezményezett neve, címe: Keszthelyi Környezetvédő Egyesület 8360 Keszthely, Bessenyei György u. 22


Közreműködő Szervezet neve, címe: Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Fejlesztési Igazgatóság 1134 Budapest, Váci út. 45.