10 éve közös hajóban

Testvérvárosi kapcsolatok fejlesztése

2014.05.08 - 2014.05.11

 

 

With the support of the Europe For Citizens Programme of the European Union.

A rendezvény az Európai Unió Európa a Polgárokért Program támogatásával valósul meg.
Nr. 2013-5154/001-001

 

 

A holland vendégek május 8-án, csütörtökön délután érkeztek meg.

 

Péntek, 2014.05.09.

 

Szombat, 2014.05.10.

 

Szombaton folytatódott a művészek munkája a diákok részvételével a Fő téren és a konferencia a Balaton Színházban, többek között Hof van Twente alpolgármesterének előadásával. A pénteki előadásokat is a kiadványunkban ismertetjük.

Délután megmutattuk vendégeinknek a Festetics kastélyt és az ottani kiállításokat.

 

Vasárnap 2014.05.11.

 

Vasárnap a Fő téri templomban tartott szentmise után, kb. ½ 10-kor felhangzottak a gimnázium erkélyéről az Európai Unió himnuszának, Beethoven Örömódájának hangjai és kezdetét vette a kiállítás megnyitója, melyen Keszthely város képviseletében Vozár Péterné, az Oktatási és Kulturális Bizottság alelnöke, Hof van Twente képviseletében Wim Meulenkamp alpolgármester mondott beszédet. A kiállítás kurátora, Péczeli Margit képzőművész emléklapokat adott át a résztvevő holland és magyar művészeknek, diákoknak. A nap további részében a város lakossága élénk érdeklődéssel és tetszéssel ismerkedett a kiállított alkotásokkal. Megjelentek körükben a korábban már holland testvérvárosunkban járt keszthelyiek is. Keszthely város jegyzője fogadta a holland küldöttség vezetőjét és megbeszélést folytattak a kapcsolatok további lehetőségeiről. A jó hangulatú találkozások, beszélgetések a délután folyamán is folytatódtak a Fő téren és a Sétáló utcán, egészen a küldöttség elutazásáig.

 

 

 

Készült egy a testvérvárosi találkozó eseményeit rögzítő DVD 10 példányban, valamint  az előadásokon elhangzottakat és a levont következtetéseket összefoglaló kiadvány magyar és angol nyelven, a kiállításon szereplő alkotások fotóival, 300 példányban.   A kiadvány letölthető innen